fbpx

Boerderijwinkel

Op “De Scharrelhof” kunt u het hele jaar terecht voor veel (biologische) producten.
Van aardappelen tot honing en van wijn tot kaas.

De producten die afkomstig zijn van het eigen bedrijf worden op een natuurvriendelijke manier geteeld. Wij maken geen gebruik van kunstmest en/of bestrijdingsmiddelen! Om de bodem te verbeteren worden EM® Agriton producten gebruikt. Klik hier voor meer informatie.

U kunt uzelf overtuigen van de voordelen van onze productiemethode door eens rustig rond te kijken op ons erf. Naast de winkel kunt u ook genieten van de dieren die op de boerderij lopen: koeien, varkens, kippen, geitjes en konijnen.

Aardappelen

Er worden twee verschillende aardappelrassen geteeld.
Van begin juli tot september wordt het ras “Parel” (geschrapte kriel) verkocht. Dit is een redelijk vastkokende aardappel die erg lekker is. Het andere ras is “Ottena”. Dit is een vastkokende aardappel die pas echt lekker is als hij uitgegroeid is, dus vanaf september. Deze aardappel verkopen wij in principe de hele winter. Naast de “Ottena” verkopen wij ook de gangbare “Bildtstar” aardappelen.

Groente & Fruit

Ons streven is om ook groente en fruit zoveel mogelijk zelf te telen. Wat niet zelf geteeld kan worden wordt verantwoord ingekocht bij diverse leveranciers.
Hierdoor wordt de eigen teelt aangevuld tot een volwaardig AGF-assortiment.
Wij adviseren de klanten om ‘mee te eten’ met het seizoen. In de zomer kunt u genieten van zomerfruit, zoals heerlijke aardbeien, blauwe bessen en kersen.

Onze aardbeien zijn echte Polderkoninkjes en kunnen ongewassen gegeten worden. Ze zijn zonder gewasbeschermingsmiddelen geteeld. Wilt u ze toch liever wassen? Doe dit dan met het kroontje er nog aan. Klik hier voor meer informatie over Polderkoninkjes.

In de winter verkopen bij winterse kost, zoals spruitjes en boerenkool. Mee-eten met het seizoen is goed voor uzelf, het milieu én uw portemonee!

Zuivel

De zuivel komt van Zuivelboerderij “de Drentsche Aa”, Biologisch melkveebedrijf “De Venehoeve” en “Weerribben Zuivel”. Dit zijn echte biologische boerenzuivel-producten met een heerlijke volle smaak. Puur natuur dus!

Vlees

Op de boerderij worden een aantal koeien van het ras “Limousin” gehouden waarvan het vlees (diep gevroren) in de winkel wordt verkocht.
Ook het varkensvlees is afkomstig van de varkens op de boerderij.
De kipproducten zijn afkomstig van “Polderhoen”. Deze kippen hebben een warme stal, zitstokken, gelegenheid om stofbaden te nemen en natuurlijk de vrijheid om buiten rond te scharrelen. Deze kippen leven diervriendelijker en zijn daarom ook met het Beter Leven keurmerk gewaardeerd op 3 sterren.

Overige producten

Verder worden er in de boerderijwinkel nog diverse andere producten verkocht zoals: honing, (biologische) wijn, diverse smaken biologisch boerderij-ijs, kaas, diverse soorten jam en sappen, noten, biologische pasta, conserven, etc.

Ook wordt er aan het milieu gedacht. Daarom zit onze zuivel in statiegeldflessen en de aardappelnetjes en eierdoosjes kunt u weer inleveren en worden opnieuw gebruikt.


De Scharrelhof

GRATIS
BEKIJK