fbpx

Over ons

Aan de rand van de prachtige vakantie plaats Ommen staat boerderij “de Scharrelhof”.

De oorspronkelijke boerderij met stookhok werd gebouwd in 1926 door de overgrootvader van de huidige eigenaar. Aanvankelijk werd meegegaan met de schaalvergroting in de landbouw. De rundvee en varkensstapel groeide, van vijf naar ruim 20 koeien in 1980. In 1981 werden de koeien verkocht en werd de varkensstapel uitgebreid naar 100 zeugen door de vader van de huidige bewoners.

In 1995 werd de boerderij overgenomen door de huidige bewoners Albert & Wilma van der Bent. De zeugen verdwenen en er kwamen vleesvarkens in de stallen. Dit omdat het houden van vleesvarkens beter te combineren viel met de Handelsonderneming in agrarische bedrijfsartikelen en bodemverbeteraars die in 1978 door Albert van der Bent werd opgericht. Ook werd in 1995 begonnen met de verkoop van aardappelen aan huis. Deze aardappelen: Parel en Ottena, worden nog steeds geteeld zonder gebruik te maken van kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen. De vraag naar deze aardappelen groeide gestaag. Vanaf 2004 worden ook groenten en fruit (gedeeltelijk afkomstig van eigen bedrijf) aan het assortiment toegevoegd. De verkoop gebeurde in 2004 en 2005 vanaf een “boerenkar” aan de weg voor het huis.

In september 2005 werd begonnen met de bouw van de boerderijwinkel die op 23 juni 2006 officieel werd geopend. Het assortiment werd snel uitgebreid met veelal biologische producten, waaronder vlees, vruchtensap en zuivel.

In 2022 is dochter Mirjam toegetreden tot het bedrijf. Zij en haar gezin zijn gaan wonen in het ouderlijk huis.
Albert en Wilma wonen sinds juni 2022 in een nieuwe woning, ook op het erf.

Het assortiment wordt steeds verder uitgebreid en ook is er gestart met een webshop, zodat we iedereen van alle gemakken kunnen voorzien.

De Scharrelhof

GRATIS
BEKIJK