Op deze pagina vind je heerlijke en eenvoudige recepten waarmee je zelf aan de slag kunt. Of je nu een snelle maaltijd zoekt of uitgebreid wilt koken, hier vind je volop inspiratie.
Veel van de ingrediënten zijn in onze boerderijwinkel te koop. Van het Limousin-rundvlees en verse eieren tot lokale en (biologische) producten zoals groenten, smaakmakers en ambachtelijke zuivel. Zo zet je niet alleen iets lekkers op tafel, maar kies je ook voor pure, eerlijke producten.
Laat je inspireren en geniet van (h)eerlijk eten!
Echt goed eten begint bij eerlijke producten. Groenten van het seizoen zitten boordevol smaak en voedingsstoffen, eerlijke zuivel komt van koeien die met zorg worden gehouden en ons vlees is puur en duurzaam van onze eigen boerderij.
© Copyright by De Scharrelhof 2025
[wp_recipe_maker id=”9085″]
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.
Kook ze in een pan (evt. met een beetje zout) in 20 minuten gaar.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de melk en boter. Voeg een snufje nootmuskaat, peper en zout toe.
Optioneel: roer een losgeklopt ei door de puree voor extra romigheid.
Verwijder de bladeren en snijd de bloemkool in roosjes.
Kook de roosjes in een pan met ruim water in ongeveer 8-10 minuten gaar.
Giet af en laat even uitdampen.
Biefstuk: Bak in een hete pan met een klontje boter 2-3 minuten per kant (afhankelijk van hoe gaar je het wilt).
Gehaktballen: Meng gehakt (rund of varken) met peper, een snufje zout en eventueel een eitje en paneermeel. Bak rondom bruin en laat 20 minuten sudderen met een scheutje water of bouillon.
Sukadelappen: Laat 2-3 uur zachtjes stoven in bouillon met kruiden.