Op onze boerderij wonen en werken 3 generaties samen. Wij genieten van het boerenleven en laten jou hierin graag meebeleven. Kom langs in onze boerderijwinkel en geniet van de dieren en de tuin. In ons weiland lopen koeien van het vleesras Limousin en twee Jersey’s. Ook hebben we scharrelvarkens op onze boerderij. Onze kippen houden wij in een mobiele kippenkar. Hierdoor kunnen de kippen altijd naar buiten en krijgen ze wekelijks een nieuw stukje gras om op te scharrelen. Onze aardappelen (Parel en Ottena) komen van eigen land en worden geteeld zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen. In onze moestuin vind je het hele jaar door diverse groenten.
Bij onze boerderijwinkel vind je een gezellig Rustpunt, waar je heerlijk kunt zitten en genieten van het buitenleven. Neem plaats onder de overkapping naast de moestuin, pak zelf een kopje koffie of thee en geniet van de rust en het uitzicht.
Wil je even rondkijken? Wandel gerust over de boerderij, ontdek de dieren en proef de sfeer van het platteland. Een perfect moment om te ontspannen en te genieten van het goede van het boerenleven!
Wie zijn eigenlijk de mensen bij De Scharrelhof?
Wij stellen ons graag aan je voor!
Echt goed eten begint bij eerlijke producten. Groenten van het seizoen zitten boordevol smaak en voedingsstoffen, eerlijke zuivel komt van koeien die met zorg worden gehouden en ons vlees is puur en duurzaam van onze eigen boerderij.
© Copyright by De Scharrelhof 2025
[wp_recipe_maker id=”9085″]
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.
Kook ze in een pan (evt. met een beetje zout) in 20 minuten gaar.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de melk en boter. Voeg een snufje nootmuskaat, peper en zout toe.
Optioneel: roer een losgeklopt ei door de puree voor extra romigheid.
Verwijder de bladeren en snijd de bloemkool in roosjes.
Kook de roosjes in een pan met ruim water in ongeveer 8-10 minuten gaar.
Giet af en laat even uitdampen.
Biefstuk: Bak in een hete pan met een klontje boter 2-3 minuten per kant (afhankelijk van hoe gaar je het wilt).
Gehaktballen: Meng gehakt (rund of varken) met peper, een snufje zout en eventueel een eitje en paneermeel. Bak rondom bruin en laat 20 minuten sudderen met een scheutje water of bouillon.
Sukadelappen: Laat 2-3 uur zachtjes stoven in bouillon met kruiden.