[wp_recipe_maker id=”9085″]
Bloemkool
- Rund- of varkensvlees
- Aardappelen
- Bloemkool (600 gram)
- Biologische roomboter
- Biologische volle melk
- ei
- Versgemalen peper en zout
- Nootmuskaat
- Olie of boter om te bakken
- Mosterd
Aardappelpuree maken
-
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.
-
Kook ze in een pan (evt. met een beetje zout) in 20 minuten gaar.
-
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de melk en boter. Voeg een snufje nootmuskaat, peper en zout toe.
-
Optioneel: roer een losgeklopt ei door de puree voor extra romigheid.
Bloemkool koken
-
Verwijder de bladeren en snijd de bloemkool in roosjes.
-
Kook de roosjes in een pan met ruim water in ongeveer 8-10 minuten gaar.
-
Giet af en laat even uitdampen.
Vlees bereiden
-
Biefstuk: Bak in een hete pan met een klontje boter 2-3 minuten per kant (afhankelijk van hoe gaar je het wilt).
Gehaktballen: Meng gehakt (rund of varken) met peper, een snufje zout en eventueel een eitje en paneermeel. Bak rondom bruin en laat 20 minuten sudderen met een scheutje water of bouillon.
Sukadelappen: Laat 2-3 uur zachtjes stoven in bouillon met kruiden.